Spoedbetoging in Vilvoorde
Donderdag 22 april 2010

De betoging was een daverend succes. 4000 mensen stapten op waaronder 15 burgemeesters en talloze Vlaamse politici. En dat voor een spoedbetoging die pas zes dagen geleden werd beslist. Een ongelooflijk succes en een bewijs van onze sterkte.CD&V en VLD mogen het in hun oren knopen: voor Vlaanderen is het genoeg!

De Vlaamse toegevingen fluiten weer alle dagen rond onze oren. De bedoeling is duidelijk. CD&V en VLD willen Vlaams-Brabant opnieuw een mokerslag laten ondergaan die de verfransing definitief moet bezegelen binnen een 10-tal jaren: inschrijvingsrechten, faciliteitengemeenten weer onder federale voogdij via het college van provinciegoeverneurs (zodat de incivieke burgemeesters kunnen benoemd worden), intrekking van de omzendbrief Peeters, extraterritoriale rechten van de Franse gemeenschap in Vlaams-Brabant (zodat ze onderwijs, sport en cultuur kunnen organiseren), samenvallende verkiezingen om de Vlaamse regering koest te houden en wie weet annexatie van enkele gemeenten door Brussel (de corridor), het ligt allemaal op de onderhandelingstafel.

En dat allemaal omdat wij gewoon de opheffing van een grondwettelijke discriminatie vragen !!!!!!!

Komen de 5 jaar Vlaamse beloften je ook de oren uit? Ook genoeg van de verfransing? Genoeg van het gemarchandeer en getreuzel met BHV? Kom dan met de Werkgroep BHV (kortom VVB, TAK en HAVIKO) op straat!

Wanneer? Nu Donderdag 22/4 om 19u30

Waar ? in Vilvoorde (Franklin Rooseveltaan)


Er worden bussen ingelegd vanuit alle grote Vlaamse steden, het spreekt voor zich dat we op een stevige Vlaams-Brabantse aanwezigheid rekenen!

Alle practische informatie vindt u op de webstek burgerzin.be (klik hier)


Ga terug naar hoofdpagina