Halle-Vilvoorde Komitee
STOP DE WAALSE VERKIEZINGEN IN VLAANDEREN

Op 13 juni 2004 waren er weer verkiezingen voor het Europees Parlement.

Door de niet-splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde werd een groot deel van Vlaanderen beschouwd als tweetalig en zelfs als een stuk van Wallonie.

Onder meer in Gooik, Liedekerke, Zemst, Kapelle-op-den-Bos, Merchtem, Affligem, Londerzeel enz. werden nog steeds Waalse en Frans-Brusselse verkiezingen gehouden! De kiezers uit deze Vlaamse gemeenten (zie kaartje hieronder) konden stemmen voor ALLE Waalse kandidaten: Di Rupo, Michel, Onkelinckx, Happart, noem maar op ...

In Wallonie daarentegen kon GEEN ENKELE kiezer stemmen voor OOK MAAR EEN kandidaat uit Vlaanderen (zelfs niet voor Verhofstadt).


Reeds meer dan 40 jaar eist geheel Vlaanderen dat een eind wordt gemaakt aan deze hefboom tot verfransing van Vlaams-Brabant.

De niet-gesplitste kieskring is een anachronisme, en staat haaks op de federale staatsordening en de grondwettelijke indeling van het land in taalgebieden, gewesten en provincies.

Alle Vlaamse partijen en ook het Vlaams Parlement  staan achter de eis tot splitsing, maar er gebeurt niets. Talrijke zachte en harde akties, gevoerd sedert meer dan veertig jaar,  hebben tot nog toe niets opgeleverd. Het Vlaamse geduld is op.

Daarom roepen het Halle-Vilvoorde Komitee, de burgemeesters van Halle Vilvoorde, de Vlaamse Volksbeweging, het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen, en talrijke Vlaamse vooraanstaanden, alle Vlamingen op om de Vlaamse partijen te wijzen op hun beloften:  

HELP ZELF DE KIESKRING BRUSSEL-HALLE-VILVOORDE SPLITSEN
STEUN DE BURGEMEESTERS
KOM NAAR DE MEETING IN OVERIJSE


Enkel door uw MASSALE opkomst weten de Vlaamse partijen dat ze niet kunnen toegeven of uitstellen.

KLIK HIER VOOR PRACTISCHE ORGANISATIE